Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Eigentijds en groen wonen in de nieuwe wijk Contreie

  De nieuwe woonwijk Contreie in het westen van Oosterhout krijgt steeds meer vorm. De laatste kavels staan nu in de verkoop. Lijkt het u wel wat om in een nieuwe wijk te wonen? Omringd door groen en vol mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie? Dan is de Contreie iets voor u. Er zijn nog slechts enkele kavels te koop. Dit is dus uw laatste kans om een plekje in deze nieuwe wijk te bemachtigen! 

  Parelwijk

  De bouw is druk aan de gang. Verschillende gezinnen, stellen, jonge starters maar ook ouderen vinden er hun plek. De Contreie is voor Oosterhout een echte parelwijk. Midden in het groen en voorzien van alle gemakken. Het pittoreske kerkdorp Den Hout ligt op een steenworp afstand. De wijk is goed bereikbaar. U bent met de auto binnen enkele minuten op de snelwegen A27 en A59. 

  Voor ieder wat wils

  Jong en oud vermaken zich in de wijk. De kindvriendelijke inrichting zorgt ervoor dat kinderen ongestoord buiten kunnen spelen. Natuurlijk is voor het gehele gezin aan alles gedacht. Zo vindt u een sportpark met een afwisselend aanbod en zijn er basisscholen, een kinderopvang, maar bijvoorbeeld ook een supermarkt, een schoonheidssalon en kapper in de buurt. Kortom: alles wat u nodig heeft bij de hand. 

  Kavelcoach

  Grijp uw kans nu en bemachtig één van de laatste kavels! Bekijk het aanbod en kies uw kavel via de speciale kavelkiezer. Hier vindt u ook meer informatie over de wijk en hoe u contact met ons kunt opnemen. Wilt u graag weten welke kavel het beste bij u, uw gezin en uw wensen past? Maak via de website gratis en vrijblijvend een afspraak met onze speciale kavelcoach. Hij kan u alles vertellen over het aanbod en samen met u de mogelijkheden doornemen. Like en volg de Contreie nu ook op Facebook via @wonenenbouwenindecontreie. Nieuws liever in uw inbox ontvangen? Meld u via de website dan aan voor de online nieuwsbrief. 

  Bronvermelding foto: Van de Water Groep Oosterhout

  Vanaf nu in de vrije verkoop: tien kavels!

  Eind oktober zijn de laatste vijfentwintig kavels in de verkoop gegaan. Inmiddels staan veel van deze kavels onder optie. De overige tien kavels zijn echter vanaf nu in de vrije verkoop. U hoeft dus niet op een wachtlijst te staan; de kavels zijn voor iedereen te koop. Via de kavelkiezer kunt u zien welke kavels nog beschikbaar zijn, hoeveel de kavels kosten en welke bouwmogelijkheden elke kavel heeft.

  Viering hoogste punt het Slot

  Op maandag 4 december 2017 vierde Thuisvester het hoogste punt van de nieuwbouwwoningen bij het Slot. Thuisvester nodigde de toekomstige bewoners van de woningen uit om dit samen te vieren met een hapje en een drankje. Het Slot is een deel van de wijk de Contreie waar momenteel veel woningen in aanbouw zijn. Wethouder Willemsen was ook aanwezig en hees de vlag op bij het hoogste punt van het Slot.

  Bouwwerkzaamheden in volle gang bij het Slot

  Ze zijn flink aan het bouwen bij het Slot. Bij sommige kavels zijn de graafwerkzaamheden gestart, terwijl bij andere kavels de fundering wordt gelegd. En bij sommige huizen in aanbouw wordt al druk gemetseld.

  Oplevering eerste woningen de Kreek

  De eerste woningen in de Kreek zijn opgeleverd! De woningen staan aan de straat Stuifduin. Deze week en volgende week (wk 47 en 48) volgt de oplevering van woningen aan de straten Heideven en Jachtkamp.

  Wijkpark de Hoogte gezien vanuit de lucht

  Met op de achtergrond links het zuidwestelijke deel van de Contreie, waar de gemeente vrije kavels verkoopt en waar het project 'Houtse Akkers' in de verkoop is.

  De foto is gemaakt door Van de Water Groep.

  Terugblik informatiemarkt de Contreie

  Op zaterdag 28 oktober organiseerde de Gemeente Oosterhout in samenwerking met VABO Ontwikkeling BV en Van Wanrooij Projectontwikkeling BV een Informatiemarkt in de Contreie. Geïnteresseerden konden zich laten informeren over de nieuwbouwwoningen en over de 25 kavels die de gemeente verkoopt in de Contreie. 

  Meer weten over de kavels van de Gemeente Oosterhout?

  Om in aanmerking te komen voor een kavel dient u ingeschreven te staan op de wachtlijst van de Gemeente Oosterhout. Zodra de formele wachtlijst is doorlopen en er zijn nog kavels over, dan worden deze kavels aangeboden in de vrije verkoop. Wenst u meer informatie, ga dan naar de kavelkiezer

  Meer weten over de projectbouw?

  Van Wanrooij Projectontwikkeling BV bouwt 27 riante woningen langs het Markkanaal.
  Klik op de link voor meer informatie over: De Houtse Akkers

  VABO Ontwikkeling BV bouwt 4 royale 2-onder1-kapwoningen en 1 vrijstaande woning aan wijkpark de Hoogte.  Klik op de link voor meer informatie over: "De Hoogte" 

  Informatiemarkt zaterdag 28 oktober 2017 bouwkavels fase 2 zuidwest locatie

  Op zaterdag 28 oktober 2017, van 10.00 uur tot 13.00 uur, organiseert de gemeente Oosterhout in samenwerking met VABO ontwikkeling bv en Van Wanrooij Projectontwikkeling bv een informatiemarkt in de Contreie. Laat u informeren over de nieuwbouwwoningen van VABO ontwikkeling bv en Van Wanrooij Projectontwikkeling bv en over de laatste kavels die de gemeente Oosterhout verkoopt. Dit keer verkoopt de gemeente maar liefst 25 kavels in de Contreie. De 25 kavels behoren tot de laatsten die in heel Oosterhout worden uitgegeven. De informatiemarkt staat in het midden van de zuidwest locatie. U kunt de bewegwijzeringsborden volgen.

  Trots op de Contreie

   

  In het vakblad Straatbeeld (vakblad voor openbare ruimte) staat een interview over het ontwerpen, inrichten en realiseren van de groene gebieden in de Contreie.

  Het ontwerpen van de parken en groene gebieden in de Contreie levert een prachtige openbare ruimte op in de Contreie. Dit is niet onopgemerkt gebleven in het land. Het vakblad Straatbeeld heeft het hoofdartikel aan de Contreie gewijd en zet De Hoogte, De Weide, De Kreek en de EVZ in het zonnetje.

  Klik op de link om het interview in Straatbeeld te lezen. (pdf bestand 3.881 kb)

  Slotlocatie

  De bouw bij de Slotlocatie is gestart. Op de foto ziet u voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de huizen van fase 1 bij de Slotlocatie.

  Opening wijkpark de Hoogte in de Contreie een groot succes!

  Woensdagmiddag opende de gemeente in samenwerking met buurtvereniging de Contreie wijkpark de Hoogte.

  Eerst opende wethouder Willemsen officieel het wijkpark. Het was prachtig weer en na een feestelijke ceremonie waren er volop spelletjes te doen voor kinderen in de Contreie.
  Kinderen konden broodjes bakken, bootcampen en allerlei andere activiteiten ondernemen die naar de IJzertijd verwijzen.

  Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Marjan Sins Fotografie.

  De zuidwest locatie staat volop in bloei!

  Relaxen in de Kreek

    Het rustige wandel- en speelgebied bij de Kreek is nu voor iedereen toegankelijk. De speelvoorzieningen zijn geplaatst en er is een watergeul aanwezig. De bomen zijn geplant en langzaam maar zeker zien we ook al het gras tevoorschijn komen. Dit gebied heeft ook een functie in het watersysteem van de wijk, namelijk de afvoer van overtollig regenwater. Onze landschapsdeskundige beschrijft het gebied als volgt: "In de Kreek is het heerlijk om te kunnen kuieren over graspaden tussen bloemrijk grasland en het is een avontuurlijke speelaanleiding". Het gebied ligt tussen de 0,90 en 1,30 meter lager dan de aangrenzende woningen. 

  De Hoogte krijgt al echt vorm!

  De aanleg van wijkpark de Hoogte is al vergevorderd en het begint al echt vorm te krijgen. Zo ziet u op de foto speelvoorzieningen in de vorm van een ijzertijdboerderij en een spieker (opbergplaats voor graan) met een veekraal waarin dieren als speelelement zijn opgenomen. In de Hoogte staan ontmoeten en spelen centraal. De Heuvel in Den Hout staat model voor deze ‘groene wig’. De Hoogte ligt ongeveer 50 cm hoger dan de omringende woonstraten. De inrichting van de Hoogte verwijst naar de IJzertijd (880 jaar voor Christus). Naar verwachting wordt de Hoogte medio juni 2017 feestelijk geopend.

  Twintig nieuwe bomen geplant in de Contreie!

  In het kader van de Nationale Boomfeestdag, heeft groep 6 van OBS de Pionier donderdag 23 maart 2017 twintig bomen geplant bij ‘de Kreek’ in de Contreie. Wethouder Vissers opende de bijeenkomst en daarna gingen de kinderen enthousiast aan de slag. In groepjes kozen ze een boom uit om te planten. De kinderen konden kiezen uit een els, een berk, een appelboom, een eik, een wilg, een lijsterbes of een iep. Nadat de kinderen alle twintig bomen hadden geplant, werden de bomen aan elkaar ‘verbonden’ door vlaggetjes.

  Bomenfeestdag in Oosterhout op donderdag 23 maart 2017

  OBS "de Pionier" zal dit jaar deelnemen aan de Bomenfeestdag 2017 voor de Gemeente Oosterhout.

  De kinderen worden rond 11.00 uur verwelkomd door Wethouder Mark Visser in de Kreek. De kinderen van groep 6 gaan in groepjes bomen planten.
  Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen.

  Locatie:
  Kreeklocatie te bereiken via Jachtkamp

  Nadere informatie:
  - Het programma Boomfeestdag 23 maart 2017 (pdf 366 kb)
  - Inrichting de Kreek (pdf 3.441 kb)

  Verkoopmarkt erg geslaagd!

  Op de Herweg in de Contreie was het zaterdag 11 maart 2017 een komen en gaan van enthousiaste bezoekers. De gemeente Oosterhout organiseerde namelijk die dag in samenwerking met VABO ontwikkeling, Van Wanrooij Projectontwikkeling en D.W. Investments een verkoopmarkt in de Contreie voor de nieuwbouwwoningen en voor de laatste 36 zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. De organisatie had goed haar best gedaan met de voorbereiding en de markt zag er mooi versierd uit. Er waren zelfs lentebloemen aanwezig. Ook het weer werkte mee; de zon liet zich goed zien. En het belangrijkste op de dag zelf was ook heel goed geregeld: er was volop informatie beschikbaar en iedereen stond paraat om vragen te beantwoorden. De organisatie schat voorzichtig in, dat er ongeveer 80 gezinnen een bezoek hebben gebracht aan de verkoopmarkt. Een gezellige drukte dus. Er werden volop gesprekken gevoerd, vaak met in de hand een lekker bakje koffie of thee van de koffiebar.  Ook waren er drie architecten aanwezig die toelichting gaven op de door hen gemaakte inspiratie ontwerpen.

  Het was een geslaagde zonnige verkoopmarkt. Wij kijken uit naar de volgende markt. Tot de volgende keer!

  Verkoopmarkt zaterdag 11 maart 2017

  Op zaterdag 11 maart 2017, van 10.00 uur tot 13.00 uur, organiseert de gemeente Oosterhout in samenwerking met VABO Projectontwikkeling, Van Wanrooij Projectontwikkeling en D.W. Investments een verkoopmarkt in de Contreie. Laat u informeren over de nieuwbouwwoningen bij de Kreek, het Slot, de Zuidwest locatie en over de laatste zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. Met natuurlijk een heerlijk kopje koffie, thee of een choco. Ook zijn er twee architecten aanwezig met inspirerende ontwerpen. De verkoopmarkt staat bij de Hoogte op de Herweg, tussen de IJzertijd en de Nieuwe Herstraat in. U kunt de bewegwijzeringsborden volgen.

  Woonevent groot succes!

  Proef het ruime groen woongenot in de Contreie

  De herfst is in volle gang en de meeste mensen zijn weer veel binnen. Vaak het moment om weer eens goed naar je huis te kijken. Past je huis nog wel bij jou of bij je woonsituatie? Ben je nog tevreden over je indeling, je tuin, of de inrichting of barsten je kasten uit hun voegen? 

  Zondag 20 november vond het eerste woonevent in de Contreie plaats. Naast de start van de verkoop van nieuwbouwwoningen was het een plek om inspiratie op te doen. De tent was omgetoverd tot de warmste huiskamer van Oosterhout. Hoewel de wind zijn best roet in eten te gooien, overwon de warme positieve sfeer.

   

   

  Geïnteresseerden konden bij diverse lokale bedrijven geinspireerd raken; bij Peer & Jacobs voor interieurontwerpen, bij Groeneveld Groen en Wonenvoor tuinideeën en ontwerpen, bij Kuborg voor ruimte maken in je huis en in je hoofd (opruimcoach) en bij de architecten Brummelhuis en BBarchitecten voor inspiratieontwerpen.

   

   

  De kavelcoach keuvelde heerlijk over kavels met zeer veel belangstellenden. De Contreie-kavels zijn tenslotte de laatste vrije kavels in Oosterhout.

   

   

  De Oosterhoutse makelaars Van De Water en Klijsen deden goede zaken met hun aanbod van nieuwbouwwoningen van Van Wanrooij in het Slot en in de Kreek.

  Deelnemers aan deze woonbeleving waren:

  • Peer en Jacobs interieurontwerpers
  • Kuborg Organizer
  • Brummelhuis
  • Groeneveld Groen en Wonen
  • BB Architecten
  • Van Wanrooij
  • Van de Water 
  • Klijsen
  • Gemeente Oosterhout

  Lees meer over de deelnemende partners in onze nieuwsbrief!

  Had je geen tijd om te komen, maar ben je wel geïnteresseerd over het nieuws over en rondom de Contreie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

  Bouw uw droomhuis in de Contreie

  Veel mensen dromen er van om ooit een eigen huis te bouwen. Met de mooie kavels in de Contreie kunt u die droom waarmaken. De Contreie is een prachtige plek ten westen van Oosterhout, vlakbij Breda. Een landelijke omgeving, met alle voorzieningen naast de deur. U vindt in de Contreie een uitgebreid aanbod van kavels, waar nu al veel kavelbouwers aan de slag zijn. 

  Voor het laatste nieuws; lees onze nieuwsbrief.

  Nieuwsberichten

  Start bouw 40 appartementen Contreie 'Het Slot'

  Op 13 maart stapte wethouder Willemsen in een graafmachine, om symbolisch de bouw van 40 huurappartementen te starten.

  Deze 40 appartementen maken...


  Vanaf nu in de vrije verkoop: tien kavels!

  Eind oktober zijn de laatste vijfentwintig kavels in de verkoop gegaan. Inmiddels staan veel van deze kavels onder optie. De overige tien kavels zijn...


  Welke Kavel past het beste bij u?
  Ga direct naar de kavelkiezer

  Advies en hulp nodig? De Kavelcoach is er voor u

  Gert-Jan Bartels

  De gemeente wil u helpen waar zij kan en mag. Daarvoor hebben wij een Kavelcoach benoemd die u op elk moment in het proces kunt vragen met u mee te denken of u te voorzien van informatie.

  Neem voor advies en hulp direct contact op. De Kavelcoach is er voor u.

  Kavelcoachformulier

  De Contreie

  Stel hier uw vraag

  Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws