Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  De Hoogte krijgt al echt vorm!

  De aanleg van wijkpark de Hoogte is al vergevorderd en het begint al echt vorm te krijgen. Zo ziet u op de foto speelvoorzieningen in de vorm van een ijzertijdboerderij en een spieker (opbergplaats voor graan) met een veekraal waarin dieren als speelelement zijn opgenomen. In de Hoogte staan ontmoeten en spelen centraal. De Heuvel in Den Hout staat model voor deze ‘groene wig’. De Hoogte ligt ongeveer 50 cm hoger dan de omringende woonstraten. De inrichting van de Hoogte verwijst naar de IJzertijd (880 jaar voor Christus). Naar verwachting wordt de Hoogte medio juni 2017 feestelijk geopend.

  Twintig nieuwe bomen geplant in de Contreie!

  In het kader van de Nationale Boomfeestdag, heeft groep 6 van OBS de Pionier donderdag 23 maart 2017 twintig bomen geplant bij ‘de Kreek’ in de Contreie. Wethouder Vissers opende de bijeenkomst en daarna gingen de kinderen enthousiast aan de slag. In groepjes kozen ze een boom uit om te planten. De kinderen konden kiezen uit een els, een berk, een appelboom, een eik, een wilg, een lijsterbes of een iep. Nadat de kinderen alle twintig bomen hadden geplant, werden de bomen aan elkaar ‘verbonden’ door vlaggetjes.

  Bomenfeestdag in Oosterhout op donderdag 23 maart 2017

  OBS "de Pionier" zal dit jaar deelnemen aan de Bomenfeestdag 2017 voor de Gemeente Oosterhout.

  De kinderen worden rond 11.00 uur verwelkomd door Wethouder Mark Visser in de Kreek. De kinderen van groep 6 gaan in groepjes bomen planten.
  Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen.

  Locatie:
  Kreeklocatie te bereiken via Jachtkamp

  Nadere informatie:
  - Het programma Boomfeestdag 23 maart 2017 (pdf 366 kb)
  - Inrichting de Kreek (pdf 3.441 kb)

  Verkoopmarkt erg geslaagd!

  Op de Herweg in de Contreie was het zaterdag 11 maart 2017 een komen en gaan van enthousiaste bezoekers. De gemeente Oosterhout organiseerde namelijk die dag in samenwerking met VABO ontwikkeling, Van Wanrooij Projectontwikkeling en D.W. Investments een verkoopmarkt in de Contreie voor de nieuwbouwwoningen en voor de laatste 36 zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. De organisatie had goed haar best gedaan met de voorbereiding en de markt zag er mooi versierd uit. Er waren zelfs lentebloemen aanwezig. Ook het weer werkte mee; de zon liet zich goed zien. En het belangrijkste op de dag zelf was ook heel goed geregeld: er was volop informatie beschikbaar en iedereen stond paraat om vragen te beantwoorden. De organisatie schat voorzichtig in, dat er ongeveer 80 gezinnen een bezoek hebben gebracht aan de verkoopmarkt. Een gezellige drukte dus. Er werden volop gesprekken gevoerd, vaak met in de hand een lekker bakje koffie of thee van de koffiebar.  Ook waren er drie architecten aanwezig die toelichting gaven op de door hen gemaakte inspiratie ontwerpen.

  Het was een geslaagde zonnige verkoopmarkt. Wij kijken uit naar de volgende markt. Tot de volgende keer!

  Verkoopmarkt zaterdag 11 maart 2017

  Op zaterdag 11 maart 2017, van 10.00 uur tot 13.00 uur, organiseert de gemeente Oosterhout in samenwerking met VABO Projectontwikkeling, Van Wanrooij Projectontwikkeling en D.W. Investments een verkoopmarkt in de Contreie. Laat u informeren over de nieuwbouwwoningen bij de Kreek, het Slot, de Zuidwest locatie en over de laatste zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. Met natuurlijk een heerlijk kopje koffie, thee of een choco. Ook zijn er twee architecten aanwezig met inspirerende ontwerpen. De verkoopmarkt staat bij de Hoogte op de Herweg, tussen de IJzertijd en de Nieuwe Herstraat in. U kunt de bewegwijzeringsborden volgen.

  Woonevent groot succes!

  Proef het ruime groen woongenot in de Contreie

  De herfst is in volle gang en de meeste mensen zijn weer veel binnen. Vaak het moment om weer eens goed naar je huis te kijken. Past je huis nog wel bij jou of bij je woonsituatie? Ben je nog tevreden over je indeling, je tuin, of de inrichting of barsten je kasten uit hun voegen? 

  Zondag 20 november vond het eerste woonevent in de Contreie plaats. Naast de start van de verkoop van nieuwbouwwoningen was het een plek om inspiratie op te doen. De tent was omgetoverd tot de warmste huiskamer van Oosterhout. Hoewel de wind zijn best roet in eten te gooien, overwon de warme positieve sfeer.

   

   

  Geïnteresseerden konden bij diverse lokale bedrijven geinspireerd raken; bij Peer & Jacobs voor interieurontwerpen, bij Groeneveld Groen en Wonenvoor tuinideeën en ontwerpen, bij Kuborg voor ruimte maken in je huis en in je hoofd (opruimcoach) en bij de architecten Brummelhuis en BBarchitecten voor inspiratieontwerpen.

   

   

  De kavelcoach keuvelde heerlijk over kavels met zeer veel belangstellenden. De Contreie-kavels zijn tenslotte de laatste vrije kavels in Oosterhout.

   

   

  De Oosterhoutse makelaars Van De Water en Klijsen deden goede zaken met hun aanbod van nieuwbouwwoningen van Van Wanrooij in het Slot en in de Kreek.

  Deelnemers aan deze woonbeleving waren:

  • Peer en Jacobs interieurontwerpers
  • Kuborg Organizer
  • Brummelhuis
  • Groeneveld Groen en Wonen
  • BB Architecten
  • Van Wanrooij
  • Van de Water 
  • Klijsen
  • Gemeente Oosterhout

  Lees meer over de deelnemende partners in onze nieuwsbrief!

  Had je geen tijd om te komen, maar ben je wel geïnteresseerd over het nieuws over en rondom de Contreie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

  Bouw uw droomhuis in de Contreie

  Veel mensen dromen er van om ooit een eigen huis te bouwen. Met de mooie kavels in de Contreie kunt u die droom waarmaken. De Contreie is een prachtige plek ten westen van Oosterhout, vlakbij Breda. Een landelijke omgeving, met alle voorzieningen naast de deur. U vindt in de Contreie een uitgebreid aanbod van kavels, waar nu al veel kavelbouwers aan de slag zijn. 

  Voor het laatste nieuws; lees onze nieuwsbrief.

  Welke Kavel past het beste bij u?
  Ga direct naar de kavelkiezer

  Advies en hulp nodig? De Kavelcoach is er voor u

  Gert-Jan Bartels

  De gemeente wil u helpen waar zij kan en mag. Daarvoor hebben wij een Kavelcoach benoemd die u op elk moment in het proces kunt vragen met u mee te denken of u te voorzien van informatie.

  Neem voor advies en hulp direct contact op. De Kavelcoach is er voor u.

  Kavelcoachformulier

  De Contreie

  Stel hier uw vraag