Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
    zoeken

    “Waarom de Contreie? Het fantastische uitzicht!”

     

    Voor Jan van Ballegoijen de Jong en Margriet Huijgevoort is het een uitgemaakte zaak; “Je kunt niet mooier wonen dan in de Contreie!” Toch heeft het even geduurd voor het stel zover was. 

    Jan en Margriet woonden in de Schepenenstraat in Slotjes (Centrum-Oosterhout). “Een mooi huis, op rollatorafstand van het centrum,” lacht Jan, “maar het is wel het huis van mij en mijn overleden vrouw Marlies.” En ondanks enkele aanpassingen aan het huis, bleef het zo voelen. “Jan en ik zijn nu 4,5 jaar bij elkaar en wij wilden op zoek naar iets van ons samen,” vertelt Margriet.

    En zo begon de huizenjacht; een ander huis in de Slotjes, een appartement in Raamsdonksveer, een kavel in de Houthaven. Die kavel gaf een hoop gedoe in verband met het bestemmingsplan, waardoor Jan en Margriet op de informatiemarkt van de Contreie terecht kwamen. “Eigenlijk in de hoop iets te kunnen regelen met het bestemmingsplan,” grijnst Jan ondeugend, “maar toen werden we gewezen op de prachtige kavels in de Contreie.” “We zagen het uitzicht en de mogelijkheden en waren verkocht,” vult Margriet aan. Het stel wilde gelijk online een optie nemen, maar door een technisch mankement lukte het niet. De twee kavels waar ze een oogje op hadden werden voor hun neus weggekaapt. Na drie weken belde de kavelcoach hun op: “Er was een kavel vrijgekomen. En die hebben we met beide handen aangenomen,” lacht Margriet.

    Goud

    En dan begint het werk pas echt. Huis te koop zetten, hypotheken regelen, huis ontwerpen, aannemers zoeken, bouwgarant aanvragen enzovoort enzovoort. “Echt een tsunami van papieren, vragen, beslissingen en regelingen komt er op je af. De kavelcoach, Gert-Jan Bartels, is dan wel een verademing. De gemeente mag hem wel in goud beslaan,” aldus Jan, waarop Margriet aanvult; “Gert-Jan is enthousiast, weet enorm veel, is bereikbaar en benaderbaar en belt altijd terug. Heel prettig.”

    Gelijkvloers

    Het resultaat mag er wezen. Er ligt een prachtig ontwerp klaar en sinds een maand is de aannemer aan de gang met de bouw. Het ontwerp is geheel gelijkvloers en aangepast aan de ligging van de kavel. De achterzijde is de noordzijde en daar komen de slaapkamer en badkamer. De keuken, eetkamer en werkkamer liggen aan de zuidzijde van de woning, zodat Jan en Margriet maximaal van de zon kunnen genieten. Het grootste deel van de tuin ligt op het westen, waar de middag- en avondzon voor mooie lange middagen en avonden zorgt. “Het kwaliteitsteam van de Contreie had nog enkele opmerkingen, maar daar zijn we wel uit gekomen. Het resultaat is helemaal naar tevredenheid,” licht Jan toe.

    Verheugd

    De aannemer is begonnen. Het fundament en de vloer liggen nu klaar in afwachting van de verdere bouw. Iedere dag komen er nog vragen, over de elektriciteit, over duurzaamheid, over de keuken en leidingen. En je laten leiden door de gedachte “nu kan het nog..”, houdt een keer op. Alle keuzes kosten natuurlijk ook geld. Sommige mensen vragen aan het stel waarom ze er “in vredesnaam aan beginnen op hun leeftijd…” “We verheugen ons er echter heel erg op, “ verzucht Margriet, “ik ben zo blij dat onze vloer er nu ligt.”

    Het huis van Jan en Margriet is naar verwachting in het voorjaar van 2016 klaar. Dan moeten ze het nog stofferen en inrichten. Daarna gaan ze samen genieten van hun huis en het prachtige vrije uitzicht.


    Architect: Villa Delphia / Paul Sloven te Kerkdriel
    Aannemer: Botermans uit Gilze