Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Veelgestelde vragen nieuwe bewoners

  Toon alles / Verberg alles

  Gevraagd wordt om de eigenaar van de Houtzagerij in Den Hout aan te spreken op zijn rijgedrag (hard rijden).

  Dit wordt opgepakt.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Wanneer wordt cluster 2 van Thuisvester (Steentijd-IJzertijd-Bronstijd) opgeleverd?

  In het voorjaar van 2015 is de oplevering gepland van cluster 2, deze zal waarschijnlijk eerder opgeleverd worden dan cluster 1.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Komt de nieuwsbrief van Thuisvester geregeld uit tijdens de bouw van clusters 1 en cluster 2?

  In week 36 wordt aan de bewoners rondom locatie cluster 1 van Thuisvester een bewonersbrief verstuurd met informatie over de bouwwerkzaamheden. Cluster 1 zal ongeveer 9 maanden na start bouw worden opgeleverd.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Kunnen de bewoners van de nieuw te bouwen woningen aan de Lanspunt (Thuisvester) de parkeerplaatsen ook verlaten via de Bronstijd, om drukte op de IJzertijd te verminderen?

  Dit is niet mogelijk omdat dan een verkeersonveilige situatie ontstaat; de Bronstijd is de hoofdontsluitingsweg.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Waar kan ik mogelijk dealen en/of overlast/vernieling in de Contreie melden?

  De volgende afspraken zijn gemaakt met wijkagent André Duister (andre.duister@politie.nl):

  1. Zodra je een verdachte actie ziet: Meld dit direct via 0900 - 8844. De politie is 24 uur bereikbaar. De wijkagent geeft aan dat direct bellen meer heterdaadkracht geeft.
  2. Heb je reeds verdachte acties gezien, dan kun je dit melden via andre.duister@politie.nl.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Hoeveel keer per jaar wordt de Weide gemaaid?

  De Weide wordt 1x per jaar gemaaid, omdat het kruidenrijk gras is.
  De paden in de Weide worden in beheer genomen als gazon en worden dus veel vaker gemaaid.

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Wanneer wordt de IJzertijd definitief bestraat?

  Als er geen bouwverkeer meer over de weg hoeft wordt de weg definitief bestraat. Wanneer dit precies is, is nog niet bekend.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Wat gebeurt er in de toekomst met het einde van de IJzertijd (west-Contreie)?

  Aan het einde van de IJzertijd wordt de weg afgesloten om sluipverkeer te voorkomen.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Wat houden de verkeersremmende maatregelen in?

  Er worden betonblokken op de IJzertijd geplaatst, waardoor de weg wordt versmald om zo de snelheid teruggebracht kan worden.

   

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Komt er nog een brievenbus in de wijk?

  PostNL is voornemens hier geen brievenbus te plaatsen.
  Op dit moment staat er een brievenbus op de Vrachelsestraat in de nabijheid van huisnummer 38. Dit is binnen een straal van 500 meter en PostNL voldoet hierbij aan de wettelijke eisen. In de toekomst zal worden bekeken of het noodzakelijk is een brievenbus te verplaatsen.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Waar mag mijn hond loslopen waar kan ik mijn hond uitlaten?

  In de Contreie en de EVZ moet uw hond aangelijnd zijn. Alleen op de kanaaldijk aan het Markkanaal mag uw hond loslopen. Aan de kanaaldijk mag u uw hond uitlaten, de overige hondenuitlaatplaatsen zijn nog niet vastgesteld en daarom geldt voor de gehele Contreie een opruimplicht van de hondenpoep.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Ik heb een suggestie voor de wijk, bij wie moet ik dan zijn?

  Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over de wijk? Bijvoorbeeld over onveilige situaties of gevaarlijke verkeerssituaties. Of heeft u suggesties voor de wijk? Bijvoorbeeld over de inrichting van de wijk. Dan kunt u altijd contact op nemen met Monique van der Velden. Dat kan op werkdagen via telefoonnummer (0162) 48 90 67, of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Ik heb een vraag of klacht over de openbare ruimte, waar moet ik zijn?

  Heeft u praktische vragen of opmerkingen over de openbare ruimte? Bijvoorbeeld over zwerfaval, defecte straatverlichting, problemen in de bestrating, riolering of het onderhoud van groen? Dan kunt u contact opnemen met het meldpunt via telefoonnummer 14 0162, of e-mailadres stadhuis@oosterhout.nl. U kunt meldingen over de openbare ruimte ook direct doorgeven via de website van de gemeente. Meldingen worden zo mogelijk binnen tien werkdagen afgehandeld.

  Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over de wijk? Bijvoorbeeld over onveilige situaties of gevaarlijke verkeerssituaties. Of heeft u suggesties voor de wijk? Bijvoorbeeld over de inrichting van de wijk. Dan kunt u altijd contact op nemen met Monique van der Velden. Dat kan op werkdagen via telefoonnummer (0162) 48 90 67, of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Wanneer wordt mijn huisvuil / kliko / container opgehaald?

  Deze informatie vindt u in het welkomstpakket. Heeft u die niet ontvangen? Dan kunt u die gratis afhalen bij de balie in het stadhuis, Slotjesveld 1.

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Ik heb geen welkomstpakket ontvangen, wat nu?

  U heeft digitaal uw verhuizing doorgegeven en heeft geen welkomstpakket ontvangen. U kunt deze gratis afhalen bij de balie in het stadhuis, Slotjesveld 1. Hierin vindt u belangrijke informatie over de gemeente, zoals over het ophalen van uw huisvuil, schoollocaties en zorginstanties.  

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Waar kan ik mijn bouwafval kwijt?

  Het is belangrijk dat u zich inschrijft bij de gemeente Oosterhout. Dat geldt ook voor uw huisgenoten. Na inschrijving ontvangt u namelijk uw afvalcontainers en een milieupas die u nodig heeft om toegang te krijgen tot de milieustraat in Oosterhout. De levertijd hiervan is ongeveer twee weken.

  Let op: het leveringsproces start vanaf de datum van verhuizing die u doorgeeft in het digitale formulier.  

  Inschrijven of een verhuizing binnen Oosterhout doorgeven kan digitaal via het digitaal loket op de website van de gemeente, of aan de balie van het stadhuis, Slotjesveld 1 in Oosterhout. Hier kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via telefoonnummer 14 0162. Daarmee voorkomt u wachttijden.

   

  Categorie: Nieuwe bewoners
  Er wordt gebouwd, merk ik dat?

  Alle werkzaamheden worden per fase zo dicht mogelijk op elkaar gepland. Bij werkzaamheden, hoort bouwverkeer, daar kunnen wij niet omheen. Zodra een fase is afgerond, verplaatsen wij de bouwroute naar een volgend gebied. De oude route wordt dan opgewaardeerd tot definitieve straat of laan.

  Meer informatie over de routes van het bouwverkeer kunt u opvragen via Monique van der Velden, telefoonnummer (0162) 48 90 67 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Hoe weet ik wat mijn buren gaan bouwen?

  In het geval van vrije bouwkavels, weet u dat niet. Wij kunnen u wel met elkaar in contact brengen als u dat op prijs stelt, zodat u met elkaar eens van gedachten kunt wisselen over uw afzonderlijke plannen. 

  Wanneer u al hebt gebouwd en uw nieuwe buren dienen zich bij ons aan, zullen wij er natuurlijk voor zorgen dat deze een woning bouwen die enigszins past in het reeds bestaande straatbeeld en daarmee ook niet misstaat naast uw woning. Zo zorgen wij er voor dat het uiterlijk van uw woning recht wordt aangedaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat de waarde van uw woning en/of uw woongenot zullen lijden onder hetgeen uw buren bouwen.  

  Categorie: Nieuwe bewoners, Zelf bouwen (vrije kavels)
  Kom ik niet in een bouwput te wonen?

  Als u verhuist naar een woning in de Contreie, gaat u wonen in een omgeving die de komende jaren nog in ontwikkeling is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u, wanneer u een vrije kavel koopt, nog een periode zonder buren zult zitten. Wij zullen er steeds voor zorgen, dat de ruimte die nog niet wordt bebouwd er netjes bij ligt en dat de gerealiseerde woonstraten altijd goed bereikbaar zijn.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Wat gebeurt er op dit moment allemaal in de Contreie?

  Sportpark de Contreie is aangelegd en in gebruik genomen. De Ecologische Verbindingszone en wijkpark De Weide zijn aangelegd. De eerste projectwoningen zijn opgeleverd en de eerste vrije kavels bebouwd.

   

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Is de Contreie kindvriendelijk?

  Het grootste deel van de Contreie is een échte familiewijk. We zorgen er dan ook voor dat er ruime speelvoorzieningen zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Naast spelen in de ‘wildernis’ van de Weide, waar kinderen in bomen kunnen klimmen en voetballen, rennen en ravotten, worden er speelplaatsen aangelegd.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Welke voorzieningen zijn er in de Contreie?

  Groen: de Contreie heeft veel groenvoorzieningen. Langs de wijk loopt een Ecologische verbindingszone, een fraai natuurgebied, waar kan worden gewandeld en gefietst. Midden in de wijk ligt de Weide, een groengebied, dat gecontroleerd zal verwilderen, we laten de natuur haar werk doen, maar zorgen ervoor dat de Weide geschikt is voor kinderen om te spelen, voor gezinnen om te picknicken en natuurlijk ook om te wandelen, fietsen en skaten. In het zuidelijk deel van de woonwijk komt de Hoogte, een parkachtig gebied vergelijkbaar met de brinken in dorpen, zoals de Houtse Heuvel in Den Hout.

  Winkels: er is een supermarkt op Markant, net over het kanaal en op het plein in het zuidelijke deel van de Contreie is ruimte voor winkels en andere commerciële voorzieningen.

  Sport: in het meest noordelijk gelegen deel van de Contreie ligt sportpark De Contreie, waar voetbalvereniging VVO en handbalvereniging OHC '01 zijn gevestigd.

  Onderwijs: er ligt een basisschool vlakbij, net over beide kanalen aan de rand van de Vlindervallei (Vrachelen 3).   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Hoe gaan de woningen eruit zien?

  Om een beeld te krijgen van hoe de wijk er uit komt te zien, kunt u het beste het Beeldregieplan (pdf, 7.82 mb) raadplegen. Wilt u zien welke woningen er op dit moment gebouwd worden, kunt u dat zien op de website en op de websites van de projectontwikkelaars Van Wanrooij, VABO en Thuisvester

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Welke woningen worden ontwikkeld?

  In de Contreie worden heel veel verschillende soorten woningen gebouwd, bovendien kunt u er zelf bouwen. In diverse prijsklassen en van uiteenlopende grootte. Kijkt u op de websites van de ontwikkelaars voor meer informatie: 

  Van Wanrooij

  VABO Ontwikkeling

  Woningcorporatie Thuisvester

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen

  Veelgestelde vragen over de Contreie

  Toon alles / Verberg alles

  Wat is de stand van zaken met betrekking tot het openbaar vervoer vanuit de Contreie?

  Er komt een bushalte van Veolia bij kruispunt het Goorke.

  Categorie: Algemeen
  Verzocht wordt om in het kombesluit duidelijk aan te geven waar de bebouwde kom begint/eindigt.

  Zodra het college een besluit heeft genomen, zullen er in de Contreie borden worden geplaatst die duidelijk aangeven waar de bebouwde kom begint en eindigt.

  Categorie: Algemeen
  Blijft de Heilige Eik bij Lanspunt staan? En wat kan er gezegd worden over de zekerheid dat de Volckaert hier woningen gaat bouwen?

  De Heilige Eik blijft staan. Of de Volckaert hier woningen gaat bouwen is nog erg onzeker. Het kan nog jaren duren voordat een en ander gerealiseerd is.

  Categorie: Algemeen
  Het appartementencomplex op het Vrachelsplein wordt verhoogd van 3 bouwlagen naar 4, wat is het traject voor bezwaarmakers?

  Alleen het meest oostelijk deel van het complex (aan de kant van de BHSL) wordt met een etage opgehoogd van 3 naar 4 verdiepingen. Nadat het herziene bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen, kan men zienswijzen indienen. Eventuele bezwaren worden beoordeeld, waarna de gemeenteraad besluit of deze bezwaren wel of niet gehonoreerd worden.

  Categorie: Algemeen
  Hoeveel keer per jaar wordt de Weide gemaaid?

  De Weide wordt 1x per jaar gemaaid, omdat het kruidenrijk gras is.
  De paden in de Weide worden in beheer genomen als gazon en worden dus veel vaker gemaaid.

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Komt er ook openbaar vervoer in de wijk?

  Er rijdt een buurtbus, met een halte op de hoek van de Vrachelsestraat en de BHSL. Deze wordt na afsluiting van de Vrachelsestraat richting Den Hout verplaatst naar de mini camping aan de Vrachelsestraat.

   

  Categorie: Algemeen
  Is de Contreie kindvriendelijk?

  Het grootste deel van de Contreie is een échte familiewijk. We zorgen er dan ook voor dat er ruime speelvoorzieningen zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Naast spelen in de ‘wildernis’ van de Weide, waar kinderen in bomen kunnen klimmen en voetballen, rennen en ravotten, worden er speelplaatsen aangelegd.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Welke voorzieningen zijn er in de Contreie?

  Groen: de Contreie heeft veel groenvoorzieningen. Langs de wijk loopt een Ecologische verbindingszone, een fraai natuurgebied, waar kan worden gewandeld en gefietst. Midden in de wijk ligt de Weide, een groengebied, dat gecontroleerd zal verwilderen, we laten de natuur haar werk doen, maar zorgen ervoor dat de Weide geschikt is voor kinderen om te spelen, voor gezinnen om te picknicken en natuurlijk ook om te wandelen, fietsen en skaten. In het zuidelijk deel van de woonwijk komt de Hoogte, een parkachtig gebied vergelijkbaar met de brinken in dorpen, zoals de Houtse Heuvel in Den Hout.

  Winkels: er is een supermarkt op Markant, net over het kanaal en op het plein in het zuidelijke deel van de Contreie is ruimte voor winkels en andere commerciële voorzieningen.

  Sport: in het meest noordelijk gelegen deel van de Contreie ligt sportpark De Contreie, waar voetbalvereniging VVO en handbalvereniging OHC '01 zijn gevestigd.

  Onderwijs: er ligt een basisschool vlakbij, net over beide kanalen aan de rand van de Vlindervallei (Vrachelen 3).   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Hoe gaan de woningen eruit zien?

  Om een beeld te krijgen van hoe de wijk er uit komt te zien, kunt u het beste het Beeldregieplan (pdf, 7.82 mb) raadplegen. Wilt u zien welke woningen er op dit moment gebouwd worden, kunt u dat zien op de website en op de websites van de projectontwikkelaars Van Wanrooij, VABO en Thuisvester

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen
  Welke woningen worden ontwikkeld?

  In de Contreie worden heel veel verschillende soorten woningen gebouwd, bovendien kunt u er zelf bouwen. In diverse prijsklassen en van uiteenlopende grootte. Kijkt u op de websites van de ontwikkelaars voor meer informatie: 

  Van Wanrooij

  VABO Ontwikkeling

  Woningcorporatie Thuisvester

  Categorie: Nieuwe bewoners, Algemeen

  Veelgestelde vragen over werk in de wijk

  Toon alles / Verberg alles

  Wanneer wordt de Slijpsteen woonrijp gemaakt?

  Voor het eind van het jaar wordt er gestart met het woonrijp maken van de Slijpsteen. Het wordt een pilot project (bijvoorbeeld voor wat betreft materiaalkeuze).

  Categorie: Werk in de wijk
  Er wordt door bewoners van de Slijpsteen nog steeds verkeershinder ondervonden van vrachtverkeer. De vrachtwagens zouden nu weer over de IJzertijd moeten rijden omdat de blokken verder uit elkaar gezet zijn.

  Afgesproken wordt dat er een apart overleg georganiseerd gaat worden voor bewoners van de IJzertijd over de verkeershinder en eventueel extra aan te leggen parkeerplaatsen.

  Categorie: Werk in de wijk
  Waar komt de bouwkeet van Aannemer Remmers te staan, voor de bouw van de 18 woningen aan de Vuursteen (Thuisvester)?

  De keet komt op de parkeerplaats te staan (half) in de Steentijd.

  Categorie: Werk in de wijk
  Het wandelpad langs gedenksteen/bank stopt op de Vrachelsestraat, waarna verder wandelen bemoeilijkt wordt door verkeershinder. Wordt er nog een vervolg(wandel)pad aangelegd langs de Vrachelsestraat?

  In de toekomst wordt de Vrachelsestraat afgesloten en is deze alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

  Categorie: Werk in de wijk
  Wanneer wordt de IJzertijd definitief bestraat?

  Als er geen bouwverkeer meer over de weg hoeft wordt de weg definitief bestraat. Wanneer dit precies is, is nog niet bekend.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Er wordt gebouwd, merk ik dat?

  Alle werkzaamheden worden per fase zo dicht mogelijk op elkaar gepland. Bij werkzaamheden, hoort bouwverkeer, daar kunnen wij niet omheen. Zodra een fase is afgerond, verplaatsen wij de bouwroute naar een volgend gebied. De oude route wordt dan opgewaardeerd tot definitieve straat of laan.

  Meer informatie over de routes van het bouwverkeer kunt u opvragen via Monique van der Velden, telefoonnummer (0162) 48 90 67 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Kom ik niet in een bouwput te wonen?

  Als u verhuist naar een woning in de Contreie, gaat u wonen in een omgeving die de komende jaren nog in ontwikkeling is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u, wanneer u een vrije kavel koopt, nog een periode zonder buren zult zitten. Wij zullen er steeds voor zorgen, dat de ruimte die nog niet wordt bebouwd er netjes bij ligt en dat de gerealiseerde woonstraten altijd goed bereikbaar zijn.

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk
  Wat gebeurt er op dit moment allemaal in de Contreie?

  Sportpark de Contreie is aangelegd en in gebruik genomen. De Ecologische Verbindingszone en wijkpark De Weide zijn aangelegd. De eerste projectwoningen zijn opgeleverd en de eerste vrije kavels bebouwd.

   

   

  Categorie: Nieuwe bewoners, Werk in de wijk

  Veelgestelde vragen over zelf bouwen (vrije kavels)

  Toon alles / Verberg alles

  Zijn bouwers verplicht om sonderingen uit te voeren?

  Enkel indien op basis van direct omliggende bebouwing redelijkerwijs kan worden vastgesteld dat een fundering op staal volstaat (denk hierbij vooral aan een aanbouw aan een bestaand woonhuis dat gefundeerd is op staal) kan een grondonderzoek achterwege blijven. In alle andere gevallen van grondgebonden bouwwerken dient minimaal één sondering gemaakt te worden op de plaats van het nieuw te realiseren bouwwerk.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  In hoeverre zijn deze sonderingen verplicht?

  Deze sonderingen vormen, indien conform bovenstaande benodigd, een essentieel onderdeel van de constructieve beschouwing bij een bouwwerk en zijn derhalve wettelijk verplicht conform bepaling in het bouwbesluit (constructieve veiligheid).

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  In hoeverre zijn de resultaten van sonderingen relevant in relatie tot de constructieberekeningen?

  De sonderingen geven de basis aan van de fundering op staal / op palen. Zonder een sonderingsrapport (of eventueel verklaring van grondkwaliteit op basis van gelijkwaardigheid) kan in feite niet worden getoetst op constructieve uitgangspunten en wordt een aanvraag niet ontvankelijk verklaard.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe weet ik wat mijn buren gaan bouwen?

  In het geval van vrije bouwkavels, weet u dat niet. Wij kunnen u wel met elkaar in contact brengen als u dat op prijs stelt, zodat u met elkaar eens van gedachten kunt wisselen over uw afzonderlijke plannen. 

  Wanneer u al hebt gebouwd en uw nieuwe buren dienen zich bij ons aan, zullen wij er natuurlijk voor zorgen dat deze een woning bouwen die enigszins past in het reeds bestaande straatbeeld en daarmee ook niet misstaat naast uw woning. Zo zorgen wij er voor dat het uiterlijk van uw woning recht wordt aangedaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat de waarde van uw woning en/of uw woongenot zullen lijden onder hetgeen uw buren bouwen.  

  Categorie: Nieuwe bewoners, Zelf bouwen (vrije kavels)
  Waaraan moet mijn woning voldoen?

  Uw woning moet altijd voldoen aan de eisen van het algemene landelijke Bouwbesluit. Daarnaast bent u gebonden aan het gemeentelijke Bestemmingsplan (pdf, 9.88 mb) en het speciaal voor de Contreie opgestelde beeldregieplan (pdf, 7.82 mb). Wij zijn altijd bereid mee te denken over hoe u uw wensen binnen deze spelregels zo goed mogelijk kunt realiseren. 

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wat mag ik op mijn kavel wel en niet doen?

  Wanneer u op de Kavelkiezer uw kavel bekijkt, kunt u het zogenaamde kavelpaspoort inzien. Hierop staat globaal aangegeven hoe uw kavel in de omgeving past en wat u er op mag doen. Om ervoor te zorgen dat de verschillende woningen samen toch een wijk worden, hebben wij stedenbouwkundige spelregels vastgesteld in een beeldregieplan (pdf, 7.82 mb). Wij zijn bereid om u vanaf de start te helpen bij het concretiseren van uw plannen en het maken van keuzes, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wanneer kan ik bouwen?

  Wanneer u uw grond geleverd heeft gekregen en u een ontwerp heeft laten maken, kunt u uw bouwplan bespreken met het kwaliteitsteam van de Contreie. Zodra dit team akkoord geeft op uw ontwerp, kunt u op basis van een bouwbestek een aanvraag indienen voor een Omgevingsvergunning. Wanneer die is toegekend, kunt u starten met bouwen.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wanneer wordt mijn grond geleverd?

  De vrije kavels zijn bouwrijp gemaakt. Wanneer uw kavelaankoop rond is, kan de grond direct geleverd worden.  

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wanneer kan ik kopen?

  Er zijn nu nog verschillende kavels te koop. Via de kavelkiezer kunt u zien welke.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe bereken ik hoeveel geld ik nodig heb om mijn woning te bouwen?

  Het is nuttig om een goede raming te maken van de kosten die u gaat maken en de middelen die u daarvoor beschikbaar heeft. Wij denken graag met u mee over uw financiële situatie en uw mogelijkheden in de Contreie. Om een globaal inzicht te krijgen in de kosten van het bouwen van een woning, kunt u bijvoorbeeld eens wat puzzelen met de rekenmodule op de website www.watkostbouwen.nl. Houdt u er wel rekening mee dat onze grondprijzen inclusief BTW en overdrachtskosten zijn. 

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Is de kavelprijs in- of exclusief BTW?

  Wij verkopen de kavels vrij op naam. Dit betekent dat de kavelprijzen inclusief BTW en notariskosten zijn.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe kom ik in aanmerking voor een bouwkavel?

  De kavels zijn voor iedereen beschikbaar. U kunt met behulp van de Kavelkiezer online zoeken naar een voor u geschikte kavel. U kunt dan ook zien of de kavel nog beschikbaar is en of u de enige bent met interesse voor dit perceel. U kunt uw interesse digitaal melden, wij nemen dan automatisch contact met u op. Verdere instructies voor het gebruik van Kavelkiezer vindt u op de website van de Kavelkiezer.

   

   

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Gevraagd door: jou
  Hoe kies ik een kavel?

  U kunt met behulp van de Kavelkiezer online zoeken naar een voor u geschikte kavel. U kunt dan ook zien of de kavel nog beschikbaar is en of u de enige bent met interesse voor dit perceel. Wanneer er meerdere gegadigden voor een kavel zijn, dan vindt toewijzing plaats op basis van volgorde van aanmelding. U kunt uw interesse digitaal melden, wij nemen dan automatisch contact met u op. Verdere instructies voor het gebruik van Kavelkiezer vindt u op de website van de Kavelkiezer.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe zijn de grondprijzen bepaald en valt daarover te onderhandelen?

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de kavelprijzen vastgesteld op basis van taxaties door verschillende erkende taxatiebureaus. De prijzen liggen bij besluit van het gemeentebestuur vast en zijn daarom niet onderhandelbaar.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Gevraagd door: mij