Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Natuur en recreatie

  De Contreie is een nieuwe eigentijdse woonwijk in het westen van Oosterhout en kijkt uit over de landerijen richting Den Hout.  In en rondom de Contreie zijn er veel recreatiemogelijkheden. En de natuur is prachtig en volop aanwezig. De openbare ruimte wordt ook zo groen en duurzaam mogelijk ingericht.

  Eigenlijk is er in de Contreie overal wel een plek te vinden waar jong en oud kan genieten van ruimte en groen, zoals de Hoogte, de Kreek, de Weide en de Ecologische Verbindingszone. Waar op de Hoogte archeologie en spelen samenkomen, kenmerkt de Kreek zich door water en avontuur. En de Weide is een prettig verblijf- en struingebied, terwijl de ecologische verbindingszone een natuurgebied is, die de woonwijk omringt. Naast deze vier plekken, beschikt de Contreie ook nog over diverse andere speelplekken voor kinderen. 

  Klik hier voor foto's van de Hoogte en foto's van de Kreek.
  Leest u hier verder over de Hoogte, de Kreek, de Weide en de Ecologische Verbindingszone. 
  Op deze kaart ziet u precies waar elk gebied ligt in de Contreie.

  Kidsbeweegroute

  De Contreie beschikt ook over een Kidsbeweegroute; een zelfstandige wandelroute voor kinderen waarbij educatie, bewegen en plezier centraal staan. De Kidsbeweegroute daagt jong en oud uit om de Hoogte, de Kreek en de Weide te ontdekken en hun eigen route uit te stippelen. De route bestaat uit een parcours van robuuste palen met informatieve borden met spelsuggesties. 

  Rondom Oosterhout

  In en om Oosterhout liggen bossen en natuurgebieden die ook ingericht zijn om te recreƫren. Het landschapspark "De Open Linie" en Natuurtuin de Oranjepolder zijn hier twee voorbeelden van.