Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Wonen in Oosterhout

  Oosterhout Familiestad heeft alle voorzieningen van een stad en het gemoedelijke van een dorp. Het groene karakter met veel parken en de ruime opzet zijn typerend voor de gemeente. Oosterhout is auto- en fietsvriendelijk. U kunt er makkelijk en goedkoop parkeren. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Oosterhouter zich erg veilig voelt in zijn stad.

   

  Onderwijs, cultuur en sport in Oosterhout

  Naast basisscholen, heeft Oosterhout alle middelbare schooltypes in huis, van vmbo tot gymnasium. Bovendien zijn er in Oosterhout enkele vormen van speciaal onderwijs aanwezig. De stad heeft veel sportaccommodaties en sportverenigingen. Oosterhout heeft ook een breed cultureel aanbod, waaronder een spiksplinternieuw theater de Bussel en bibliotheek in het centrum. Ook zijn er ateliers, een productiehuis, een filmhuis en een school voor culturele kunsten (H19). Oosterhout is echter met name bekend om zijn actieve verenigingsleven en heel veel evenementen. Carnaval, Parkfeest, Oosterhout Live, Pruvement, Mosselfeest en de kermis zijn hier enkele voorbeelden van.

  Oosterhout en de Contreie: ideaal gelegen

  Wegennet

  De Contreie is een stille plek in Oosterhout, diep in het groen, maar indien gewenst bent u zo op (de) weg. Oosterhout ligt aan de A27 en A59. Deze snelwegen brengen u naar oost, west, noord of zuid. De snelwegen zijn vanuit de Contreie zeer makkelijk te bereiken via goede uitvalswegen. Breda ligt op 12 kilometer afstand. Stedelijke allure ligt dus vlakbij.

  Openbaar vervoer

  Oosterhout heeft een prima busverbinding met de grote steden om de stad heen. Utrecht, Breda, Den Bosch en Tilburg zijn makkelijk te bereiken. Oosterhout heeft een schitterend nieuw en modern busstation in het centrum van de stad.