Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  “De Contreie heeft een prachtige ligging, geeft rust en ruimte en de drukte zoeken we op in Oosterhout en omgeving”

  “We gaan aan de achterkant van onze bungalow leven,
  met onze blik richting de landerijen en Den Hout.”

  “De vrouw bepaalt en wint altijd,” grijnst Jan Roomer wanneer hij van wal steekt over het kopen van een kavel in de Contreie. Dertig jaar geleden hebben Jan en Carolien Roomer een huis gebouwd in Roosendaal. Een groot vrijstaand huis op een prachtige plek. “Maar wel met allerlei schoonheidsfoutjes,” zucht Carolien, “veel hout, dus veel onderhoud, heel groot, dus veel poetswerk en een paar niet erg handig gekozen oplossingen in de indeling.” Dus besloot het stel om op zoek te gaan naar een nieuw huis. “Ik wil graag weer zelf bouwen, maar deze keer met professionele ondersteuning en iemand die in de gaten houdt of het betaalbaar blijft.” En zo gingen Jan en Carolien op zoek naar een kavel.

  Kavelcoach

  Carolien heeft al jaren een oogje op Oosterhout, dus de keuze om een kavel te kopen in de Contreie was snel gemaakt. Na een afspraak en een paar gesprekken met de kavelcoach Gert-Jan Van Bartels ging het ineens rap. “Maar wel eerst ons huis verkopen. Dat was voor ons een vereiste,” stelt Carolien. “En wat denk je?! Binnen drie-en-een-halve week waren we ons huis kwijt!” Straks wonen ze in Oosterhout, vlak bij de uitvalswegen A27 en A59, lekker dicht bij hun dochters. In de tussentijd wonen ze nu in een huurhuis in Roosendaal.

  Dan begint het leuke werk; het ontwerpen en bedenken van je eigen woning. Met alle woonwensen verzameld in een tekening. Jan en Carolien hebben gekozen voor een levensloopbestendige woning. Dit houdt in dat ze veel ruimte beneden hebben, waaronder de slaap- en badkamer naast de keuken en woonkamer. Bovenop staat een halve verdieping voor twee kleine slaapkamers met douche. “Als de kinderen eens een nachtje thuis komen slapen, hebben we dan ook plek.”

  Architect

  “Omdat we geleerd hebben van ons eerste huis, hebben we een professionele architect in de arm genomen voor het ontwerp. Het is prachtig geworden. Een vrij dichte structuur aan de straatzijde en een heel open huis aan de achterzijde.” Vol trots toont Jan het ontwerp. “We gaan echt aan de achterkant leven, met onze blik richting de landerijen en Den Hout.”

  Het proces van bouwen gaat nu beginnen Het hekwerk en de bouwkeet zijn geplaatst. “Ieder weekend zijn we al even wezen kijken naar ons stuk grond, terwijl er nog niks gebeurde. Maar nu starten we toch echt.” In februari hopen Jan en Carolien hun huis in de Contreie te kunnen betrekken.