Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Onze droomwens wordt realiteit in de Contreie

  Paul en Hannie voor hun droomhuis in aanbouw

  Paul (65) en Hannie Verlaan zijn de trotse eigenaren van een bungalowkavel in de Contreie. Iedere dag zien ze hun droomhuis een stukje groeien. Nouja zien?...Paul werkt er zelf heel hard aan mee. “Wij willen graag zo lang mogelijk in dit huis blijven wonen en er heel oud in worden. Wij hebben daar met het ontwerp zo veel mogelijk rekening mee gehouden en volgens ons is het een perfecte kavel voor ons droomhuis.”

  Dit is niet het eerste huis dat Paul en Hannie bouwen, dus onervaren zijn ze niet. Hun vorige huis aan de Jan de Rooijdreef in Oosterhout was een tweekapper met een enorme kelder. Ook aan dit huis heeft Paul veel zelf gedaan. Nu de kinderen het huis uit zijn is het gewoonweg te groot. “Ik moet het zelf helemaal schoonmaken en 800 m3 is dan heel veel. Daarnaast is ook de tuin te groot en we willen als we oud worden niet in een groot onpraktisch huis wonen,” vertelt Hannie. 

  Woonwensen

  Zo begon het dus een aantal jaren terug al te kriebelen bij het stel. Ze hadden nogal wat wensen, zoals een kleine tuin, groot woonoppervlak, alles beneden, niet aan de grote weg en zelf willen bouwen. Ze stonden echter niet op de wachtlijst voor een kavel en het droomhuis leek ver weg. Door de crisis in 2008 kwam daar gek genoeg verandering in. Veel mensen durfden of konden niet meer verhuizen of zelf bouwen, waardoor Paul en Hannie ineens wel in aanmerking kwamen voor een kavel in de Contreie.

  Bungalow

  Alleen bleek in eerste instantie de gewenste kavelsoort niet bij het aanbod te zitten. Grote kavels waar maar 23% van bebouwd mag worden, dat is niet wat ze voor ogen hadden.. Echter na gesprekken met de projectleider Richard Oomes en de kavelcoach, Gert-Jan Bartels van de gemeente Oosterhout kwam daar verandering in. De gemeente luisterde goed en zag dat er bij oudere inwoners behoefte is aan bungalowkavels met groot bouwoppervlak en kleine tuinen. De gemeente ging aan de slag met herverdeling van kavels en een wijziging van het bestemmingsplan. Dat kost tijd. Maar Paul en Hannie hadden geen haast. In de tussentijd krabbelde de woningmarkt een klein beetje op en de maand nadat het bestemmingsplan door de raad werd goedgekeurd, kregen zij serieuze kijkers in hun woning. “Echt een compliment voor de gemeente hoor. Dat er zo goed naar inwoners is geluisterd. De wens is vertaald naar een oplossing. En we zijn niet de enige die deze wens hebben; er is nog maar één bungalowkavel vrij. De andere vijf zijn al verkocht!”

  Ontwerpen en tekenen

  En dan begint het leuke werk; het ontwerpen van je droomhuis. Paul is technisch onderlegd vanwege zijn studie en werk bij Intergas en heeft een eerste tekening gemaakt. Hiermee “shopt” hij wat af. Het kwaliteitsteam de Contreie ziet het als “voorstelbaar”, het architectenspreekuur in Theek5 brengt hem op het idee een echte patio in te passen, een stedebouwkundige maakt het attent op de mogelijkheid van een erker en tenslotte belandt Paul via werkspot bij Corné Loeffen, een architect die van al die zaken een prachtige bouwtekening maakt.

  Sinds dit voorjaar 2015 werkt Paul iedere dag aan hun huis. Hij doet veel zelf. En zelfs een beetje teveel. In het najaar 2015 kwam de er een dip in de bouw. Paul zag het even niet meer zitten.  “Sommige stappen in het bouwproces zijn spannend. Omdat ik alles zelf regel, ben ik ook zelf verantwoordelijk als het fout gaat. Op een gegeven moment was ik iedere minuut van de dag met het huis bezig. Het werd me even teveel.” Nu heeft Paul een deel van het werk uitbesteed. Hij heeft meer rust in zijn hoofd en doet nu de dingen waar hij energie van krijgt.

  Oude dag

  Tijdens de rondleiding door het huis in aanbouw krijg je al een idee hoe het huis eruit komt te zien. Ruime kamers, brede deuropeningen, ruim toilet en badkamer, tuin met terras op het zuiden, kleine gezellige patio in het midden, waardoor alle ruimtes daglicht binnen krijgen en boven een kamer voor een logee of eventueel inwonende verzorging. Aan alles is gedacht. “Doordat we geen haast hadden, hebben we alles goed kunnen doordenken en hebben diverse specialisten ons geholpen met ons perfecte huis,” lacht Paul.

  Van kavel naar droomhuis

  Paul aan het werk in de fundering
  De droom is bijna klaar...