Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Veelgestelde vragen over de Contreie

  Toon alles / Verberg alles

  Afvalinzameling in de Contreie: hoe & wat?

  De gemeente haalt op verschillende momenten in de maand afval op in de Contreie. Hieronder ziet u precies op welke dagen u welke soorten afval aan kunt bieden:

  Restafval in de grijze container: Eén keer in de vier weken op maandag (eerstvolgende ophaaldag X)
  Papier in de blauwe container: Eén keer in de vier weken op maandag
  GFT-afval in de groene container: Eén keer in de twee weken op maandag
  Plastic, drankenkartons & blik in een gratis zak:  Eén keer in de twee weken op dinsdag
  Glas: Zelf wegbrengen naar de glasbak

  Wanneer moet ik mijn afval buiten zetten?
  Zet uw container op ophaaldagen uiterlijk om 7.30 uur buiten. Na leging moet uw container op dezelfde dag om uiterlijk 19.00 uur weer naar binnen. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van € 104,-.
  We vragen u om uw zakken plastic afval alléén op de dag van inzameling buiten te zetten, anders blijven deze te lang staan. De kans is dan groot dat bijvoorbeeld vogels of katten de zakken openscheuren, zodat afval alsnog op straat terecht komt. Ook kan het afval ratten aantrekken.

  Waar laat ik mijn bouwpuin- en afval
  Zit u na de bouw met overgebleven (niet verontreinigde) grond of bouwpuin? Voor dit afval en nog veel meer kunt u bij de milieustraat in Oosterhout terecht. Let op: hiervoor heeft u een milieupas nodig. Aan het brengen van sommige soorten afval zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op https://www.oosterhout.nl/inwoners/afval/milieustraat/

  Waar vind ik meer info over afval?
  Zoekt u meer informatie over afval? Kijk dan op https://www.oosterhout.nl/inwoners/afval/. U vindt hier alles wat u moet weten. Ook kunt u hier de afvaljaarkalender downloaden en uitprinten en lezen waar u de gratis zakken voor plastic, drankenkartons en blik kunt krijgen.

  Categorie: Algemeen
  Wat is de stand van zaken met betrekking tot het openbaar vervoer vanuit de Contreie?

  Er is een bushalte van Arriva aan het Goorke en er rijd een buurtbus van Arriva langs Burg. Huijbregts Schiedonlaan / Vrachelsestraat. Wenst u meer informatie over de busverbinding klik dan op de link.

  Categorie: Algemeen
  Blijft de Heilige Eik bij Lanspunt staan?

  De Heilige Eik blijft staan. 

  Categorie: Algemeen
  Waar kan ik mogelijk dealen en/of overlast/vernieling in de Contreie melden?

  De volgende afspraken zijn gemaakt met wijkagent Sjaan Ippel:

  1. Zodra je een verdachte actie ziet: Meld dit via 112 bij spoed of minder spoed via 0900 - 8844. De politie is 24 uur bereikbaar. De wijkagent geeft aan dat direct bellen meer heterdaadkracht geeft.
  2. Heb je reeds verdachte acties gezien, dan kun je dit melden via sjaan.ippel@politie.nl. of via het contactformulier van de politie.

  Categorie: Algemeen
  Hoeveel keer per jaar wordt de Weide gemaaid?

  De Weide wordt 1x per jaar gemaaid, omdat het kruidenrijk gras is.
  De paden in de Weide worden in beheer genomen als gazon en worden wekelijks gemaaid met uitzondering van de winterperiode.

  Categorie: Algemeen
  Komt er ook openbaar vervoer in de wijk?

  Er rijdt een buurtbus, met een halte op de hoek van de Vrachelsestraat en de BHSL. Deze wordt na afsluiting van de Vrachelsestraat richting Den Hout verplaatst naar de mini camping aan de Vrachelsestraat.

   

  Categorie: Algemeen
  Wat gebeurt er in de toekomst met het einde van de IJzertijd (west-Contreie)?

  Aan het einde van de IJzertijd wordt de weg afgesloten om sluipverkeer te voorkomen.

  Categorie: Algemeen
  Wat houden de verkeersremmende maatregelen in?

  Er zijn betonblokken op de IJzertijd geplaatst, waardoor de weg wordt versmald om zo de snelheid teruggebracht kan worden.

  Categorie: Algemeen
  Komt er nog een brievenbus in de wijk?

  PostNL is voornemens hier geen brievenbus te plaatsen.
  Op dit moment staat er een brievenbus op de Vrachelsestraat in de nabijheid van huisnummer 38. Dit is binnen een straal van 500 meter en PostNL voldoet hierbij aan de wettelijke eisen. In de toekomst zal worden bekeken of het noodzakelijk is een brievenbus te verplaatsen.

  Categorie: Algemeen
  Waar mag mijn hond loslopen waar kan ik mijn hond uitlaten?

  In de Contreie en de ecologische verbindingszone moet uw hond aangelijnd zijn. Overal geldt een opruimplicht, met uitzondering van de hondenuitlaatplaatsen en het losloopgebied. Alleen op de kanaaldijk aan het Markkanaal mag uw hond loslopen en uitlaten. Het college van b en w heeft besloten tot de aanwijzing van drie hondenuitlaatplaatsen in de Contreie. Deze hondenuitlaatplaatsen zijn gelegen aan de westzijde van wijkpark de Hoogte (nabij de ecologische verbindingszone), ten oosten van de Slotlocatie (nabij de kruising van het fietspad Napoleonshoed met de Burgemeester Huijbregts Schiedonlaan) en ten noorden van de Kreek.

  Meer informatie staat op de website van de gemeente Oosterhout, klik op de link.

  Categorie: Algemeen
  Ik heb een suggestie voor de wijk, bij wie moet ik dan zijn?

  Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over de wijk? Bijvoorbeeld over onveilige situaties of gevaarlijke verkeerssituaties. Of heeft u suggesties voor de wijk? Bijvoorbeeld over de inrichting van de wijk. Dan kunt u altijd contact op nemen met Monique van der Velden. Dat kan op werkdagen via telefoonnummer (0162) 48 90 67, of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Algemeen
  Ik heb een vraag of klacht over de openbare ruimte, waar moet ik zijn?

  Heeft u praktische vragen of opmerkingen over de openbare ruimte? Bijvoorbeeld over zwerfaval, defecte straatverlichting, problemen in de bestrating, riolering of het onderhoud van groen? Dan kunt u contact opnemen met het meldpunt via telefoonnummer 14 0162, of e-mailadres stadhuis@oosterhout.nl. U kunt meldingen over de openbare ruimte ook direct doorgeven via de website van de gemeente. Meldingen worden zo mogelijk binnen tien werkdagen afgehandeld.

  Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over de wijk? Bijvoorbeeld over onveilige situaties of gevaarlijke verkeerssituaties. Of heeft u suggesties voor de wijk? Bijvoorbeeld over de inrichting van de wijk. Dan kunt u altijd contact op nemen met Monique van der Velden. Dat kan op werkdagen via telefoonnummer (0162) 48 90 67, of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Algemeen
  Wanneer wordt mijn huisvuil / kliko / container opgehaald?

  Op de afhaalkalender kunt u lezen wanneer uw huisvuil wordt opgehaald.
  Klik op de link voor de kalender

  Categorie: Algemeen
  Ik heb geen welkomstpakket ontvangen, wat nu?

  U heeft digitaal uw verhuizing doorgegeven en heeft geen welkomstpakket ontvangen. U kunt deze gratis afhalen bij de balie in het stadhuis, Slotjesveld 1. Hierin vindt u belangrijke informatie over de gemeente, zoals over het ophalen van uw huisvuil, schoollocaties en zorginstanties.  

  Categorie: Algemeen
  Waar kan ik mijn bouwafval kwijt?

  Het is belangrijk dat u zich inschrijft bij de gemeente Oosterhout. Dat geldt ook voor uw huisgenoten. Na inschrijving ontvangt u namelijk uw afvalcontainers en een milieupas die u nodig heeft om toegang te krijgen tot de milieustraat in Oosterhout. De levertijd hiervan is ongeveer twee weken.

  Let op: het leveringsproces start vanaf de datum van verhuizing die u doorgeeft in het digitale formulier.  

  Inschrijven of een verhuizing binnen Oosterhout doorgeven kan digitaal via het digitaal loket op de website van de gemeente, of aan de balie van het stadhuis, Slotjesveld 1 in Oosterhout. Hier kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via telefoonnummer 14 0162. Daarmee voorkomt u wachttijden.

  Categorie: Algemeen
  Er wordt gebouwd, merk ik dat?

  Alle werkzaamheden worden per fase zo dicht mogelijk op elkaar gepland. Bij werkzaamheden, hoort bouwverkeer, daar kunnen wij niet omheen. Zodra een fase is afgerond, verplaatsen wij de bouwroute naar een volgend gebied. De oude route wordt dan opgewaardeerd tot definitieve straat of laan.

  Meer informatie over de routes van het bouwverkeer kunt u opvragen via Monique van der Velden, telefoonnummer (0162) 48 90 67 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl

  Categorie: Algemeen
  Hoe weet ik wat mijn buren gaan bouwen?

  In het geval van vrije bouwkavels, weet u dat niet. Wij kunnen u wel met elkaar in contact brengen als u dat op prijs stelt, zodat u met elkaar eens van gedachten kunt wisselen over uw afzonderlijke plannen. 

  Wanneer u al hebt gebouwd en uw nieuwe buren dienen zich bij ons aan, zullen wij er natuurlijk voor zorgen dat deze een woning bouwen die enigszins past in het reeds bestaande straatbeeld en daarmee ook niet misstaat naast uw woning. Zo zorgen wij er voor dat het uiterlijk van uw woning recht wordt aangedaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat de waarde van uw woning en/of uw woongenot zullen lijden onder hetgeen uw buren bouwen.  

  Categorie: Algemeen, Zelf bouwen (vrije kavels)
  Kom ik niet in een bouwput te wonen?

  Als u verhuist naar een woning in de Contreie, gaat u wonen in een omgeving die de komende jaren nog in ontwikkeling is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u, wanneer u een vrije kavel koopt, nog een periode zonder buren zult zitten. Wij zullen er steeds voor zorgen, dat de ruimte die nog niet wordt bebouwd er netjes bij ligt en dat de gerealiseerde woonstraten altijd goed bereikbaar zijn.

  Categorie: Algemeen
  Wat gebeurt er op dit moment allemaal in de Contreie?

  In de Contreie worden veel woningen gebouwd door verschillende partijen. Wenst u meer  informatie over projectbouw kijk op de website van de partijen:

  Van Wanrooij
  VABO Ontwikkeling
  D.W. Investments B.V.
  Woningcorporatie Thuisvester

  Wil u weten hoe het verkavelingsplan (1.273 kb) eruit komt te zien, klik dan op de link.

  Categorie: Algemeen
  Is de Contreie kindvriendelijk?

  De Contreie is een échte familiewijk. We zorgen er dan ook voor dat er ruime speelvoorzieningen zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Naast spelen in de ‘wildernis’ van de Weide, waar kinderen in bomen kunnen klimmen en voetballen, rennen en ravotten, worden er speelplaatsen aangelegd. Klik op de link voor de kaart met de speelvoorzieningen (pdf-bestand 1.302 kb).

  Categorie: Algemeen
  Welke voorzieningen zijn er in de Contreie?

  Groen/speelvoorzieningen: de Contreie heeft veel groen- en speelvoorzieningen. Langs de wijk loopt een Ecologische verbindingszone, een fraai natuurgebied, waar kan worden gewandeld en gefietst. Midden in de wijk ligt de Weide, een groengebied, dat gecontroleerd zal verwilderen. We laten de natuur haar werk doen, maar zorgen ervoor dat de Weide geschikt is voor kinderen om te spelen, voor gezinnen om te picknicken en natuurlijk ook om te wandelen en te fietsen. In het zuidelijk deel van de woonwijk ligt de Hoogte, een parkachtig gebied vergelijkbaar met de brinken in dorpen, zoals de Houtse Heuvel in Den Hout.

  Winkels: op fietsafstand is een supermarkt (net over het kanaal, Markant).

  Sport: in het meest noordelijk gelegen deel van de Contreie ligt sportpark De Contreie, waar voetbalvereniging VVO en handbalvereniging OHC '01 zijn gevestigd.

  Onderwijs: er liggen twee basisschool vlakbij, één net over de kanalen aan de rand van de Vlindervallei (Vrachelen 3) en één tegenover de Kreek. Ook middelbare scholen zijn makkelijk per fiets te bereiken.   

  Categorie: Algemeen
  Welke woningen worden ontwikkeld?

  In de Contreie worden heel veel verschillende soorten woningen gebouwd, bovendien kunt u er zelf bouwen. In diverse prijsklassen en van uiteenlopende grootte. Kijkt u op de websites van de ontwikkelaars voor meer informatie: 

  Van Wanrooij

  VABO Ontwikkeling

  D.W. Investments B.V.

  Woningcorporatie Thuisvester

  Categorie: Algemeen

  Veelgestelde vragen over zelf bouwen (vrije kavels)

  Toon alles / Verberg alles

  Zijn bouwers verplicht om sonderingen uit te voeren?

  Enkel indien op basis van direct omliggende bebouwing redelijkerwijs kan worden vastgesteld dat een fundering op staal volstaat (denk hierbij vooral aan een aanbouw aan een bestaand woonhuis dat gefundeerd is op staal) kan een grondonderzoek achterwege blijven. In alle andere gevallen van grondgebonden bouwwerken dient minimaal één sondering gemaakt te worden op de plaats van het nieuw te realiseren bouwwerk.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  In hoeverre zijn deze sonderingen verplicht?

  Deze sonderingen vormen, indien conform bovenstaande benodigd, een essentieel onderdeel van de constructieve beschouwing bij een bouwwerk en zijn derhalve wettelijk verplicht conform bepaling in het bouwbesluit (constructieve veiligheid).

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  In hoeverre zijn de resultaten van sonderingen relevant in relatie tot de constructieberekeningen?

  De sonderingen geven de basis aan van de fundering op staal / op palen. Zonder een sonderingsrapport (of eventueel verklaring van grondkwaliteit op basis van gelijkwaardigheid) kan in feite niet worden getoetst op constructieve uitgangspunten en wordt een aanvraag niet ontvankelijk verklaard.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe weet ik wat mijn buren gaan bouwen?

  In het geval van vrije bouwkavels, weet u dat niet. Wij kunnen u wel met elkaar in contact brengen als u dat op prijs stelt, zodat u met elkaar eens van gedachten kunt wisselen over uw afzonderlijke plannen. 

  Wanneer u al hebt gebouwd en uw nieuwe buren dienen zich bij ons aan, zullen wij er natuurlijk voor zorgen dat deze een woning bouwen die enigszins past in het reeds bestaande straatbeeld en daarmee ook niet misstaat naast uw woning. Zo zorgen wij er voor dat het uiterlijk van uw woning recht wordt aangedaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat de waarde van uw woning en/of uw woongenot zullen lijden onder hetgeen uw buren bouwen.  

  Categorie: Algemeen, Zelf bouwen (vrije kavels)
  Waaraan moet mijn woning voldoen?

  Uw woning moet altijd voldoen aan de eisen van het algemene landelijke Bouwbesluit. Daarnaast bent u gebonden aan het gemeentelijke Bestemmingsplannen en het speciaal voor de Contreie opgestelde Beeldregieplan herziening 2012 (pdf, 15 mb), versie 22-1-2013. Wij zijn altijd bereid mee te denken over hoe u uw wensen binnen deze spelregels zo goed mogelijk kunt realiseren. 

   

   

   

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wat mag ik op mijn kavel wel en niet doen?

  Wanneer u op de Kavelkiezer uw kavel bekijkt, kunt u het zogenaamde kavelpaspoort inzien. Hierop staat globaal aangegeven hoe uw kavel in de omgeving past en wat u er op mag doen. Om ervoor te zorgen dat de verschillende woningen samen toch een wijk worden, hebben wij stedenbouwkundige spelregels vastgesteld in een beeldregieplan (pdf, 7.82 mb). Wij zijn bereid om u vanaf de start te helpen bij het concretiseren van uw plannen en het maken van keuzes, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wanneer kan ik bouwen?

  Wanneer u uw grond geleverd heeft gekregen en u een ontwerp heeft laten maken, kunt u uw bouwplan bespreken met het kwaliteitsteam van de Contreie. Zodra dit team akkoord geeft op uw ontwerp, kunt u op basis van een bouwbestek een aanvraag indienen voor een Omgevingsvergunning. Wanneer die is toegekend, kunt u starten met bouwen.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Wanneer wordt mijn grond geleverd?

  De vrije kavels zijn bouwrijp gemaakt. Wanneer uw kavelaankoop rond is (meestal nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is), kan de grond direct geleverd worden.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Welke kavels zijn er nog beschikbaar?

  Via de kavelkiezer kunt u zien welke kavels nog beschikbaar zijn.

   

   

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe bereken ik hoeveel geld ik nodig heb om mijn woning te bouwen?

  Het is nuttig om een goede raming te maken van de kosten die u gaat maken en de middelen die u daarvoor beschikbaar heeft. Wij denken graag met u mee over uw financiële situatie en uw mogelijkheden in de Contreie. Om een globaal inzicht te krijgen in de kosten van het bouwen van een woning, kunt u bijvoorbeeld eens wat puzzelen met de rekenmodule op de website www.watkostbouwen.nl.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Is de kavelprijs in- of exclusief BTW?

  Wij verkopen de kavels vrij op naam. Dit betekent dat de kavelprijzen inclusief BTW en notariskosten zijn.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe kies ik een kavel?

  U kunt met behulp van de Kavelkiezer online zoeken naar een voor u geschikte kavel. U kunt dan ook zien of de kavel nog beschikbaar is en of u de enige bent met interesse voor dit perceel. Wanneer er meerdere gegadigden voor een kavel zijn, dan vindt toewijzing plaats op basis van volgorde van aanmelding. U kunt uw interesse digitaal melden, wij nemen dan automatisch contact met u op. Verdere instructies voor het gebruik van Kavelkiezer vindt u op de website van de Kavelkiezer.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)
  Hoe zijn de grondprijzen bepaald en valt daarover te onderhandelen?

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de kavelprijzen vastgesteld op basis van taxaties door verschillende erkende taxatiebureaus. Onder andere is rekening gehouden met de ligging, ontsluiting, omvang etc. De prijzen liggen bij besluit van het gemeentebestuur vast en zijn daarom niet onderhandelbaar.

  Categorie: Zelf bouwen (vrije kavels)