Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Start bouw laatste deel van de wijk Contreie

   | 

  De gemeente Oosterhout is gestart met de bouw van de eerste woningen op de Zuidwestlocatie in de wijk ‘de Contreie’. Dit gebeurt in samenwerking met VABO ontwikkeling bv, onderdeel van Van Arnhem Bouwgroep uit Culemborg. Dit is het startsein voor de realisatie van het laatste grote deelgebied binnen de woonwijk.

   

  Nieuwe koopwoningen

  Op de Zuidwestlocatie realiseert de gemeente circa 150 nieuwe koopwoningen. Projectontwikkelaars bouwen ruim tweederde van deze woningen. Naast VABO ontwikkeling bv, bouwen de projectontwikkelaars van Wanrooij en Roosdom Tijhuis ook woningen in dit gebied. Een deel van de woningen gaat in de loop van dit jaar in de verkoop. Op 18 april is VABO ontwikkeling bv gestart met de verkoop van 19 woningen in fase ‘’t Vrachels Erf’.

   

  Bouwkavels

  De gemeente biedt op de Zuidwestlocatie ongeveer 40 vrije kavels aan. Het grootste deel van de beschikbare kavels is inmiddels onder optie, verkocht onder voorbehoud of definitief verkocht. Een klein aantal kavels moet de gemeente nog uitgeven.

   

  Hoe komt de wijk eruit te zien?

  De Zuidwestlocatie krijgt een stedelijke uitstraling, vergelijkbaar met het Noordwestelijke gedeelte van ‘De Contreie’. De wijk wordt ingericht als een 30 km-zone. Dit zorgt voor een rustige woonomgeving waar kinderen veilig op straat kunnen spelen. In ‘De Contreie’ is veel aandacht voor groen. Zo kunnen bewoners naast de praktische inrichting ook genieten van de natuur. De wijk biedt een prettige leefomgeving voor jong en oud.

   

  Wanneer is de bouw klaar?

  Dit jaar en volgend jaar zijn de woningen op de Zuidwestlocatie volop in aanbouw. Na afronding van de bouwwerkzaamheden richt de gemeente ook dit deelgebied van ‘De Contreie’ verder in. Dit gebeurt naar verwachting medio 2020.

   

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over de wijk of de ontwikkeling ervan? Bekijk dan de website www.decontreie.nl. Hier vindt u meer informatie over de kavels die door de gemeente worden uitgegeven. Via tabblad ‘De Contreie > Nieuwbouw’ vindt u links naar de websites van diverse projectontwikkelaars.