Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
  zoeken

  Wat kost een huis bouwen?

  Om u te helpen en om er voor te zorgen dat uw zelfbouw missie een mooie ervaring blijft, hebben wij goede adviseurs voor u klaarstaan. Bij hen kunt u terecht voor:

  • Vragen over uw financiële situatie: Hoe sta ik er voor? Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel kan ik besteden? Welke vaste lasten kan ik verwachten?
  • Advies bij de verkoop van uw woning
  • Inzicht in uw woonwensen: Hoe groot moet mijn huis dan zijn? Past dit op mijn kavel? Welke kavel is geschikt? Hoe kan ik het beste bouwen in de zon?
  • Uw stichtingskosten: Wat betekent de omvang van mijn huis voor de kosten? Welke keuzes kan ik daarin maken? Welke kavelprijs is voor mij haalbaar?
  • Hypotheek: Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel is verantwoord om uit te geven aan de bouw en aan vaste lasten?
  • Ontwerp: Hoe kom ik aan een architect? Wat kan ik zelf doen en wat moet ik uitbesteden? Past mijn ontwerp in de Contreie?
  • Duurzaam bouwen: Wat kan ik doen om te verduurzamen? Hoe kan ik scoren om mijn premie te verzilveren? Hoe kan ik zo voordelig mogelijk aan installaties komen? Welke materialen kan ik het beste gebruiken voor mijn huis? 

  Voorfinanciering

  Advieskosten, maar ook andere kosten die u in het begin moet maken, zoals ontwerp en leges voor vergunningen, kunt u niet onder een hypotheek laten vallen. Zoek op tijd naar middelen om deze kosten te betalen.

  Stichtingskosten

  Een eerste rekensom van uw stichtingskosten kunt u misschien wel zelf maken. Om een beeld te krijgen van de stichtingskosten van uw bouwplan, kunt u zelf wat puzzelen op de website watkostbouwen.  Of u kunt zich via ons laten adviseren. Wij hebben hiervoor een speciale adviseur ingehuurd die een raming kan maken van uw stichtingskosten, gebaseerd op uw eigen woonwensen. De kavelcoach kan natuurlijk met u meegaan. Als u een eerste berekening wilt maken met behulp van watkostbouwen, let er dan op dat onze kavels inclusief BTW zijn. Bij kavelprijs vult u ’0’ in. U telt de kavelprijs gewoon later bij uw bouwkosten op.

  Meer informatie over de bouwkosten van een eigen huis?

  Wilt u meer informatie over de kosten van de bouw van uw woning? Stel uw vragen aan de Kavelcoach of bekijk deze folder.

  Bekijk alle kavels op de kavelkiezer

  Daarom de Contreie

  • Ontwerp en bouw uw eigen droomwoning
  • Mooie wijk voor starters en gezinnen
  • Omringd door prachtige natuur
  • Alle faciliteiten zijn voorhanden
  • Dichtbij grote steden en centraal gelegen

  Advies en hulp nodig? De Kavelcoach is er voor u.

  Gert-Jan Bartels

  De gemeente wil u helpen waar zij kan en mag. Daarvoor hebben wij een Kavelcoach benoemd die u op elk moment in het proces kunt vragen met u mee te denken of u te voorzien van informatie.

  Neem voor advies en hulp direct contact op. De Kavelcoach is er voor u.

  Kavelcoach formulier

  kavelcoach formulier